Zondag 14 oktober 14.30 Preview Igor Kramer #De Niet uitgevoerde Ideeën*

In onze winkel

keramiek van Jan Kamphuis

Nieuwe werken in onze collectie

van Kate van Harreveld

nieuw in onze winkel

Pop-up kaarten

sieraden in onze winkel van

Els de Ruyter

Voor ophangsystemen

kunt u bij de Kunstuitleen terecht

Nieuwe tassen in onze winkel

Maria Hees

Cadeautjes, cadeautjes, cadeautjes!

Met deze Kunstbon kunt u Kunst kopen of lenen bij de Kunstuitleen.

Expositie: Anya Janssen en Els van ’t Klooster

29 december 2017

Samen organiseren de Kunstuitleen en Windkracht 13 een expositie waarin een overzicht wordt getoond van het werk van Anya Janssen en Els van ’t Klooster.

De opening is op zondag 14 januari 2018 van 15.00 – 17.00 uur in Windkracht 13.  Vanuit Windkracht 13 lopen we gezamenlijk naar de Kunstuitleen om daar verder te kijken. De tentoonstelling is te zien t/m 25 februari.

U bent allemaal van harte welkom!

Anya Janssen

De basis voor de schilderijen en tekeningen van Anya Janssen wordt gevormd door haar fascinatie voor mensen. Ze observeert menselijke emoties, gedragingen, sociale codes en relaties.

Voorafgaand aan een nieuw project gaat zij een langdurige, intensieve relatie aan met haar onderwerp. Via haar werk doet ze een ultieme poging om zo dicht mogelijk op haar onderwerp te komen en deze te doorgronden.

People say I’m different

Haar meest recente serie, People say I’m different gaat over toenadering, angst, zoeken, verbinding en compassie. Met deze serie wil Janssen een standbeeld oprichten voor het niet gehoorde, niet geziene, niet gekende.

Anya Janssen: “De serie laat de relatie zien van mij en Christine Ayo, een jonge kunstenares uit Oeganda.
We ontmoetten elkaar ongeveer 3 jaar geleden; een ontmoeting ‚”meant to be”.
Ik raakte gefascineerd door de visie van Ayo op de wereld en het contrast met mijn eigen positie als mens, kunstenaar en Europeaan. ik zocht naar contact en besefte  gaandeweg, als je een verbintenis met iemand aangaat, wordt hij of zij onderdeel van je wezen. Ik ben minder autonoom dan ik denk. De anderen zijn van groot belang voor mijn bestaan, om de dingen te doorgronden, om mezelf te doorgronden.’’

In deze serie laat Janssen haar schilderijen schetsmatig en onvoltooid terwijl ze voorheen zeer gedetailleerd en schetsmatig werkte. Ze tast hiermee naar mogelijkheden om nog dieper tot de kern te komen. Het resultaat is een serie werken waarin de kwetsbaarheid van haar onderwerp zich voor je ogen ontvouwt.

Zie voor meer informatie: http://www.anyajanssen.com/

Anya Janssen woont en werkt in Arnhem. Ze wordt vertegenwoordigd door Torch gallery in Amsterdam en Janine Bean Galerie in Berlijn. Haar werk wordt wereldwijd tentoongesteld en bevindt zich o.a. in de collecties van Museum Arnhem, DELA, ABN/AMRO, Graydon, Benetton, Diesel, Dela, Delta Loyd/Ohra en Menzis.

Els van ’t Klooster

Van ’t Klooster keert haar rug naar de hectische wereld door heel consequent te werken aan haar abstract constructivistische schilderijen. Het is een stille evenwichtige wereld. Ze bouwt aan composities waarin tegenstellingen en asymmetrie samen telkens een harmonie vormen.

Zorgvuldig observeert ze de elementen waaruit haar composities zijn opgebouwd. Vorm, kleur, ritme, afstand, ruimte en materiaal zijn elementen die de basis vormen voor haar onderzoek. Ze voelt een verwantschap met muzikanten als Erik Satie en Steve Reich, maar ook choreografe Anne Teresa de Keersmaeker.

Tijdens haar studie aan de Hoge school voor de Kunsten in Arnhem werkte van ’t Klooster al aan haar abstracte werken, als je kijkt naar haar hele oeuvre tot nu toe zie je een subtiele evolutie. Uit haar werk straalt grote concentratie maar ook de ervaring die je alleen maar kunt hebben als je zo standvastig doorgaat op een thema. Je mag rustig zeggen dat het dapper is om een dergelijke daad te stellen in een leven.

zie voor meer informatie: http://elsvantklooster.com/