Een grote glazen schelp die zomersprookjes verteld.

Kom luisteren naar de verhalen uit zee bij de Kunstuitleen.

Nieuw in de collectie

schilderijen van Peter Kempeneers

Nieuw in onze winkel

keramiek van Ineke Koops

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

Nieuw in de collectie

schilderijen van Hein van der Voort

In onze winkel

Studio Roof

Armbandjes

Ottomania

Nieuw in onze collectie

schilderijen van Vicky Schot

Expositie, Yvonne Zomerdijk

09 oktober 2019

Yvonne Zomerdijk

Na circa tien jaar werkzaam te zijn geweest als grafisch ontwerper op diverse reclamebureaus is Yvonne Zomerdijk (1973) sinds 2006 fulltime beeldend kunstenaar. Haar atelier heeft ze in Studio O, een broedplaats voor creatieve ondernemers in haar woonplaats Beverwijk. 

In de kunst van Yvonne is onmiskenbaar haar achtergrond als illustrator aanwezig. Haar schilderijen zijn zorgvuldige ensceneringen van bij elkaar gezochte beeldelementen. Kleurrijk en vol humor vertellen ze een verhaal. Een bonte stoet van onder meer mensen met zwempakken, ballonnen, exotische en inheemse vogels, apen, een miereneter, kalkoenen op taarten, toekans in fruitschalen en bloemen in juist te kleine of te grote vazen bevolken het nog steeds groeiende oeuvre van Yvonne Zomerdijk.

Haar inspiratie haalt ze overal vandaan. Zowel beroemde kunstenaars als Hendrik Werkman, Georgia O’Keeffe en David Hockney, maar ook de wereld om haar heen en afbeeldingen uit encyclopedieën dienen als inspiratiebron voor haar drukbevolkte schilderijen.

Sinds haar opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam heeft ze een grote voorliefde voor grafiek ontwikkeld. Deze liefde voor grafische kunsten uit zich in haar kartondrukken, waarbij ze steeds op zoek is naar eenvoud en stilering.