In onze winkel

keramiek van Jan Kamphuis

Nieuwe werken in onze collectie

van Kate van Harreveld

nieuw in onze winkel

Pop-up kaarten

sieraden in onze winkel van

Els de Ruyter

Voor ophangsystemen

kunt u bij de Kunstuitleen terecht

Nieuwe tassen in onze winkel

Maria Hees

Cadeautjes, cadeautjes, cadeautjes!

Met deze Kunstbon kunt u Kunst kopen of lenen bij de Kunstuitleen.

Lezing Hans Aarsman

12 juli 2017

In het kader van de fotoroute 2017 geeft Hans Aarsman op 3 september op uitnodiging van de Kunstuitleen een lezing in restaurant ‘Kunst en Kitchen’. Voor en na de  de lezing is er muziek van ‘Jazz trio Mellow men’, ten slotte staat er een lopend buffet voor alle gasten klaar met heerlijk eten uit de Egyptische keuken.

Het programma begint om 15.00 uur

De kosten zijn €17,50 p.p.

Mensen die zich willen inschrijven kunnen dat doen via https://kunstenkitchen.nl/reserveren/

Het belooft een gezellige interessante middag te worden. Iedereen is van harte welkom.

Hans Aarsman

Voor de meesten onder ons zijn foto’s mooi, aangrijpend of dierbaar.

Niet voor Hans Aarsman. Voor hem zijn foto’s stilgezette stukjes werkelijkheid.

Dat biedt de mogelijkheid een en ander nauwkeurig te bekijken en te ontdekken wat zich heeft afgespeeld voor de lens. Hij geeft meer om de schoonheid van het inzicht dan om de klassieke schoonheid van de mooie compositie en lichtval. Van schaduwen houdt hij niet, in schaduwen kan hij niets zien.

Van 1980 tot 1995 was hij fotojournalist in opdracht voor bladen en kranten, later in opdracht van zichzelf.  Hij reisde een jaar lang in een camper door Nederland, vanaf het dak fotograferend. Dat werd een tentoonstelling in het Stedelijk Museum en een boek: Hollandse Taferelen, met foto’s en notities over zijn reis. Later fotografeerde hij zijn geboortestad vanuit zijn ooghoeken: Aarsmans Amsterdam. Schrijven werd steeds belangrijker, fotograferen minder.

In 2003 als hij voor het eerste de verhalen van Arthur Conan Doyle en raakte in de ban van de manier waarop Sherlock Holmes naar de wereld keek. Op de website PhotoQ.nl begon hij een rubriek waarin hij als een detective foto’s onder de loep nam. In 2004 vroeg de Volkskrant hem hetzelfde te doen met persfotografie. Dat werd de Aarsman Collectie, nu nog steeds elke donderdag in de Volkskrant. Hij toert dit seizoen met een eigen theatershow Precies Andersom waarin hij laat zien wat uitzoomen aan inzichten kan opleveren.

In restaurant ‘Kunst en Kitchen’ gaat hij een lezing geven over de methode die hij hanteert bij het analyseren van foto’s.