Nu in de etalage

Team Burgardus realiseert: Saint-Exupéry, De onschuld vermoord(t)

Nieuw in onze winkel

keramiek van Ineke Koops

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

Nieuw in de collectie

Heddy John Appeldoorn

In onze winkel

Studio Roof

Armbandjes

Ottomania

Nieuw in onze collectie

kunstenaar: Eugene Onderwater

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Nieuw in de collectie

11 mei 2019

Peter de Rijcke

“Ik kom mooie plekken tegen door veel te wandelen of door me in het dagelijks leven te laten verrassen door de dingen die ik tegen het lijf loop. Als ik landschappen of situaties zie die ik mooi vind als onderwerp voor een schilderij dan maak ik daar bijvoorbeeld ter plekke een schets of een foto van. Ik leef altijd met het seizoen mee. Zo heb ik afgelopen winter een serie gemaakt over hoe de sneeuw alles bedekt en de schakering aan wit-tinten die dat oplevert. Ik maakte een wandeling in Hoorn in het donker en er lagen schepen in de haven met kerstverlichting in de masten. Het was prachtig hoe de omfloerste lichtbundels reflecteerden op de besneeuwde kade waar ik me bevond.
Als ik dan in mijn atelier aan het werk ga, dan ontrafel ik als het ware een moment.”