Nu in de etalage

Team Burgardus, De onschuld vermoord(t)

Nieuw in onze winkel

keramiek van Ineke Koops

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

Nieuw in de collectie

schilderijen van Hein van der Voort

In onze winkel

Studio Roof

Armbandjes

Ottomania

Nieuw in onze collectie

schilderijen van Vicky Schot

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Het Transparante Huis

16 juli 2016

1916

Kolkend water, de storm raast over het land. Onrust angst omdat het onheil kan toeslaan. Altijd beducht zijn op dit natuurgeweld; een veilige plek maken. Het water dat als een vijand op de loer ligt. Na de ramp, de verwoesting, het verlies en ook de stilte na de storm. De zee geeft en de zee neemt.

2016

Vanaf 16 juli t/m 20 augustus is er in De Kunstuitleen een expositie met werken van Joyce Ennik, Mariken Oltheten, José van Tubergen en Marli Turion; samen vormen zij het kunstenaarscollectief Het Transparante Huis.                                                                                                                                        100 jaar droge voeten na de watersnood van 1916 leidde tot het kunstproject Waterwoede.

Deze expositie loopt parallel met het project van Het Transparante Huis in de Laurenskerk in Kolhorn van 24 juli t/m 21 augustus. Het kunstproject in Kolhorn wordt geopend op 24 juli om 14:00 uur. De Laurenskerk is open op woensdag t/m zondag van 11-17 uur. Kijk voor meer informatie op www.hettransparantehuis.nl.